Blossoming herkenrode

Een out of the box bruidsboeket voor een lentebruid in de Abdij van Herkenrode

Wedstrijdreglement

Blossoming Herkenrode editie 2019

Voor de eerste editie van Blossoming Herkenrode, verwachten we de realisatie van een bruidsboeket voor een lentebruid. Jouw boeket zal tentoongesteld worden in de Abdij van Herkenrode.

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je werkzaam als zelfstandig florist of werk je in een bloemenzaak, dan is deze wedstrijd iets voor jou. Maar de wedstrijd staat ook open voor wie net zijn / haar bloemschikdiploma op zak heeft en graag zijn of haar kunnen wil illustreren.

Onderwerp

Blossoming Herkenrode is een verfrissend lente event in de schitterende abdij van Herkenrode. Daar kan een huzarenstukje als een bruidsboeket natuurlijk niet ontbreken. Van 5 tot 7 april is het domein van Herkenrode een lenteparadijs met schitterende bloesems. Maak dus een bruidsboeket voor een lentebruid. Presenteer je boeket bij een foto, tekening … van jouw bruid, bruidsjurk … Laat je inspireren door alles wat de lente te bieden heeft. Speel met lentematerialen en denk ‘out of the box’. Dit is een wedstrijd waar creativiteit centraal staat!

Omschrijving

Wij verwachten een lente bruidsboeket passend bij een lentebruid. Probeer out of the box te denken en vernieuwend te creëren. Creëer een lente bruidsboeket met lentematerialen. Zorg er ook voor dat je creatie bij jouw gekozen bruid, bruidsjurk past en toch ook draagbaar is! Alle boeketten worden tentoongesteld in de Abdij van Herkenrode.

Het bruidsboeket moet perfect afgewerkt zijn. Zoals het een perfect bruidsboeket betaamt, mag het boeket ook niet druppen …
Bij het bruidsboeket hoort een foto / tekening van de bruid /bruidsjurk … en dus van je inspiratiebron!

Beoordeling

De jury zal de volgende punten beoordelen:

Techniek – vorm en kleur – originaliteit – draagbaarheid – afwerking – out of the box denken


Opmerking: bruidswerk moet perfect afgewerkt zijn, mag geen schade toebrengen aan een jurk of aan een bruid (door slechte afwerking, uitstekend materiaal, ijzerdraad, water …), moet makkelijk draagbaar zijn door een bruid, niet te zwaar.
Het boeket mag eventueel wel iets groter zijn dan een werkelijk bruidsboeket omdat het bedoeld is als tentoonstellingsstuk.

Praktische informatie

1. Wanneer?

We verwachten je afgewerkt boeket ten laatste op donderdag 4 april tot 21 uur. De prijsuitreiking met receptie zal plaatsvinden op zondag 7 april om 16u.

2. Materialen.
Alle materialen worden door de deelnemers zelf meegebracht en bekostigd.

Het werkstuk wordt thuis gemaakt.

Voorzie je creatie zeker van je naam en breng zeker ook een foto van de bruid mee!

Alle werkstukken blijven ter plekke tot en met zondag 7 april 18u00. De werkstukken worden door de deelnemers terug meegenomen vanaf 18u00. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden.

3.Voorbereiding van het werk

• Het werkstuk wordt afgewerkt geleverd in Herkenrode ten laatste op donderdag 4 april tot 21 uur.

4. Let op

• Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden. De enige
uitzondering is het vermelden van de werkplaats die eventueel materialen
sponsort.

5. Organisatie en jury

• Je kan/mag de organisatoren op voorhand altijd contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.
• De jury zal bestaan uit professionele floristen.
• De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
• Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
• Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
• Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
• De jurering gebeurt ter plekke. Volgende punten worden in acht genomen: techniek – vorm en kleur – originaliteit – afwerking – draagbaarheid – gebruik van Oasis® – thema. De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
• Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
• De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd.

6. Prijzen

In de prijzenpot zitten o.a …

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie!

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij:

l An Theunynck +32 (0)473 28 12 79
of per mail: an.theunynck@telenet.be